Logo
 
 
 

Eerste nieuwsbrief in nieuwe stijl

Welkom bij deze eerste nieuwsbrief in nieuwe stijl. Uniek aan deze nieuwe stijl is dat deze nieuwsbrief alleen digitaal zal worden verspreid. Stuur deze brief vooral door naar het eigen emailadres van uw kind en naar andere geïnteresseerden. Veel leesplezier! Belinda
 
 

 

Voor mij persoonlijk..

.. was het afgelopen jaar een hele zware doordat er in oktober en donorhart voor mijn man beschikbaar bleek. Het zette mijn wereld echt 180 graden op zijn kop. Hierdoor was ik niet altijd op mijn plek maar veel vaker in het ziekenhuis met alle onzekerheden. Het cruciale eerste jaar wordt in de komende weken afgerond en het gaat naar alle omstandigheden heel goed. Langzaam maar zeker landen we weer terug op aarde. Een bedankje is op zijn plaats voor mijn team. Met hun steun kon de school goed blijven draaien.  

 
 

 

Telefonisch spreekuur

Ons telefonisch spreekuur is op maandag en woensdag 10.00 tot 11.30 uur.

En dinsdag en donderdag van 13.00 tot 14.30 uur. Wij zijn dan het beste bereikbaar.

Als de telefoon niet wordt beantwoord, spreek dan vooral duidelijk uw naam in en telefoonnummer, dan kunnen wij terug bellen of mailen op een ander tijdstip. Verder wil ik u melden dat Balletstudio Belinda een facebook pagina heeft. Daarop komen meestal dansfilmpjes en quotes maar ook voorstellingen en evenementen die er zijn maar ook de nieuwe lessen die starten, of andere activiteiten of gebeurtenissen. Like dus Balletstudio Belinda op facebook. Wilt u ook dit formulier uitprinten? Graag ingevuld weer meegeven voor de docent.

 
 

 

Afmelden voor de les

Wij stellen het op prijs dat de leerlingen die niet kunnen komen door school of ziekte of iets anders, afgemeld worden per mail of telefonisch. Dit geldt ook voor de oudere leerlingen vanaf 12 jaar! Als de leerlingen drie keer zonder bericht afwezig zijn .. Lees meer.

 
 

 

Administratie - financieel en wijziging van les

Financieel

Indien u geen automatisch incasso formulier heeft ingevuld, wilt u er dan voor zorgdragen dat het bedrag vóór de eerste van de maand van de nieuwe termijn op onze rekening is bijgeschreven? Wij versturen alleen bij de eerste inschrijving een factuur als bevestiging van de inschrijving. De betalingstermijnen zijn: augustus-oktober, november-januari, februari-april  en mei-juli.

Wijzigingen doorgeven
Als uw zoon/dochter een les erbij wil volgen of wil switchen naar een andere les dan kunt u dit aangeven via het algemeen contactformulier op onze website. Vermeld om naamswisselingen te voorkomen in uw bericht ook altijd de voor- en achternaam van uw kind. Uw emailadres wordt gebruikt om informatie te sturen over voorstellingen of andere activiteiten van de balletschool. Daarom raden wij u aan om uw eigen emailadres door te geven en niet die van uw kind.  

 
 

 

Nieuwe docenten

Ook dit seizoen hebben een aantal docenten gemeld dit seizoen te zullen stoppen. Dit is altijd jammer, maar de vervanging van de lessen zijn gelukkig weer in zeer goede handen. Charlotte, lessen modern en jazz, stopt en ook Joline van de musicallessen heeft besloten te stoppen.

Deze docenten hebben wij inmiddels ook kunnen vervangen wat niet altijd eenvoudig is. Mariëlle neemt de moderne lessen van Charlotte over. Zij was al bij de school betrokken door de vooropleiding Pré Louder en LOUDER onze dansgroep. Nikie van Wees neemt de lessen van Joline over. Nikie is helemaal nieuw maar ik denk dat deze enthousiaste docent de harten van de leerlingen zal stelen!

Mariëlle portret 427x640      Nikie

Mariella     Nikie

 
 

 

Vaders in de kleedkamer

Er komen weer geregeld klachten binnen van leerlingen en docenten dat vaders meekomen de kleedkamer in. Vanaf ongeveer 8 jaar beginnen de leerlingen tegenwoordig dit als niet prettig te ervaren. Wij vinden ook dat iemand van 8 jaar zichzelf heel goed kan omkleden en de haren doen. Als uw zoon of dochter dan even naar u toe komt als hij of zij is omgekleed, dan kunt u daarna rustig in de foyer gaan zitten of even een boodschap doen, totdat de les afgelopen is.

 
 

 

Kleding tijdens de lessen - pasdag, haren, ondergoed

Kleding tijdens de lessen

Voorschriften
Zoals u weet hanteren wij een kledingvoorschrift voor iedere les vanaf 4 jaar. Losse tops en joggingbroeken in de modern en streetdance lessen maken het voor de docent bijvoorbeeld moeilijk om de houding te corrigeren waar nodig. In verband met voorstellingen en presentaties willen wij graag dat iedereen de door ons voorgeschreven kleding heeft. Losse tops en joggingbroeken in de modern en streetdance lessen maken het voor de docent bijvoorbeeld moeilijk om de houding te corrigeren waar nodig. Klik hier voor de kledingvoorschriften. 
Bij Flevo Dance Wear, onze leverancier van balletkleding, kunt u nieuwe kleding bestellen. Ook worden er op de balletstudio speciale pas dagen georganiseerd. De laatste pasdag was op 13 september jongstleden. Lees meer..

Haren
Bij de klassieke lessen willen wij graag de haren van iedereen in een knot die stevig zit. Ook daarvoor kunt u haarspelden en haar netjes bij onze leverancier vinden. De “donut” is nu een hot item maar zonder haarspelden valt deze uit. Vorig seizoen heb ik zelfs een knotten les gegeven zodat iedereen leert om zijn eigen knot te maken.

Ondergoed
Graag vraag ik uw aandacht voor de onderkleding in de balletles. Lees meer..

 
 

 

Enthousiaste naaisters gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen bijstaan tijdens, voor en na de voorstellingen. Maar ook zoeken we vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen in het hele seizoen bij het organiseren van workshops en voorstellingsbezoeken. Kostuums zijn onmisbaar bij een voorstelling en daarom wil ik hierbij graag een speciale oproep doen aan de moeders onder ons, die goed kunnen patroontekenen en naaien. Lees meer..

 
 

 

Kijklessen

In de week van

6 tot en met 11 november 2017

staan de deuren van de balletstudio open voor ouders en verzorgers om tijdens de lessen een kijkje te nemen naar de vorderingen van hun zoon of dochter. De kijklessen worden vaak goed bezocht en het doet ons goed dat u allen zeer geïnteresseerd bent in de vorderingen van uw kind. Kijklessen zijn twee keer per seizoen. De volgende keer is de week van 16 april tot en met 21 april 2018. 

 
 

 

Blog van een oud leerling

Dit is een nieuw item in deze nieuwsbrief.
Deze keer geven we de vloer aan Marit Gudde. Klik hier om naar haar blog te gaan.

IMG 20170916 WA0001 2