Emilie Calf

De docente die de kinderjazz en streetdance verzorgt bij Balletstudio Belinda is Emilie Calf.

Opleiding:
Van 2006 tot 2009 heeft Emilie de Pop-show-musical vooropleiding gevolgd aan Stichting Theaterstudio Apeldoorn. In 2009 werd zij aangenomen op de Theaterschool, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2014 heeft zij haar diploma Docent Dans gehaald. In 2013 heeft Emilie twee maanden gestudeerd aan Broadway Dance Centre in New York City en heeft zich hier gespecialiseerd in Contemporary.
 
Carriere:
Gedurende haar voor- en opleiding heeft zij stages gelopen bij diverse middelbare scholen, dansscholen en gezelschappen zoals Cultuur Profiel School het IVKO te Amsterdam, Danstheater AYA, Universum Amsterdam en Tim Koldenhof Producties. Daarnaast heeft zij gedurende haar opleiding diverse stukken gechoreografeerd waarin zij de focus heeft gelegd op expressief en creatieve vaardigheden, het ontdekken van jezelf en zeer fysieke danstalen.
 
Huidige activiteiten:
Naast de Jazz en Streetdance lessen op vrijdagen bij Balletstudio Belinda, geeft Emilie BSO diverse lessen voor Juvat Dance Academy, Modern bij Build Ya Skillz in Uithoorn en Mijdrecht en werkt zij bij Theatergroep DOX! (utrecht) en Stichting Rapucation Amsterdam als workshop docent waarbij zij dans workshops geeft aan scholieren en studenten. Emilie heeft ook haar eigen Open Lessen Contemporary opgezet in Amsterdam voor gevorderden/(semi)professionals in het Bijlmer Park Theater.
 
Lessen:
Emilie geeft energieke lessen waarbij dansplezier centraal staat. Zij stimuleert haar leerlingen om het beste uit zichzelf te halen en vraagt hen om eigen inbreng in de lessen zoals bijvoorbeeld het maken van korte choreografieën in groepjes of het zoeken van eigen bewegingskwaliteiten. Muzikaliteit, expressiviteit en creativiteit zijn belangrijke elementen in haar lessen. 
 
Krijg je ook zin om bij mij te dansen? Geef je dan op voor een proefles voor één van de lessen op vrijdagen! Tot in de les!