Jazzdance voor volwassenen

Volwassen Jazzdance

Jazzdance voor volwassenen is voor dames vanaf 25+. Dames die net beginnen maar ook zij die in hun jeugd aan jazzdance hebben gedaan en het weer willen oppakken. Om de spieren te versterken maar vooral om lekker te dansen en te ontspannen. Een uurtje voor jezelf. Durf jezelf te verliezen in de muziek en geniet van bewegen. 

Vraag via het proefles formulier op deze website een proefles aan! Na ieder vakantie herfst- kerst- tulp en meivakantie start er altijd een nieuwe les en dat is dan ook dé gelegenheid om een proefles te doen!

Evenals bij klassiek ballet wordt er bij jazzdans veel aandacht besteed aan een goede houding en aan verbetering van de conditie. De les bestaat voor ongeveer de helft uit oefeningen. Het lichaam wordt dan goed opgewarmd en aangesproken op verschillende spiergroepen, die normaal gesproken nauwelijks of niet goed gebruikt worden. In de tweede helft van de les wordt er gedanst in verschillende combinaties, die uitgewerkt worden in een dans.
Beginners starten met een eenvoudige dans, die nog niet al te veel eisen stelt aan lichaam en geest. Half gevorderden studeren regelmatig dansen in die hoge eisen stellen aan zaken als: technisch kunnen, maat- en ritmegevoel, uithoudingsvermogen en coördinatie.