kledingvoorschriften

Binnen de Balletstudio voeren wij een kledingvoorschrift. Sieraden zijn niet gewenst.Voor iedere dansles hebben wij ook een richtlijn voor haardracht.

Onze leverancier van balletkleding  Flevo Dance Wear heeft ervoor gezorgd dat het voor u en voor ons eenvoudiger wordt. U kunt de balletkleding op de daarvoor bestemde dagen vooraf passen op de balletschool.  Daar vult u op een formulier de maten van de benodigde kleding in. Thuis koopt u het artikel vervolgens via de webshop van onze leverancier. Op de webshop vult u de naam van de balletschool in, u zorgt voor een eigen wachtwoord en inlogcode en komt vervolgens terecht bij de afdeling van Balletstudio Belinda. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste maat en de juiste balletkleding heeft. De kleding is niet te koop bij  sport 2000 want het wordt speciaal gemaakt. Het voordeel is dat er minder geruild hoeft te worden en dat alles op voorraad is. U heeft de bestelde kleding gemiddeld binnen 3 dagen in huis en betaald geen verzendkosten.

In de webshop vind u tevens haarspelden en haarnetjes in de kleur van het haar. Er zijn haarnetjes en spelden voor korter haar maar ook voor zwaar en lang haar. Daarnaast vindt u er andere leuke spullen zoals tassen, cadeautjes e.d.

De pas dagen zullen in onze agenda op de website gezet worden. De planning is dat er per jaar ongeveer 2 tot 3 pas dagen georganiseerd zullen worden. De pas dagen proberen wij zoveel mogelijk plaats te laten vinden na de zomervakantie, de kerstvakantie maar ook voor de voorstellingen. Uiteraard is het ook mogelijk om tussendoor kleding te bestellen bij de webshop, dit kan met uw inlogcode en wachtwoord. Dit kan als u de juiste maat weet balletkleding behoort strak en glad te zitten en de pasvorm van de schoentjes is ook anders, hou daar rekening mee met de bestelling.

Als er enkele leerlingen moeten passen en de tijd tot een speciale pas dag is erg lang kunt u telefonisch een speciale pasafspraak maken.

Ik hoop dat u net zo enthousiast zult zijn als ik.

Met vriendelijke groet,

Balletstudio Belinda,

Belinda

Kleding voorschriften per les

Peuterdans

Voor deze lessen zijn is geen speciale kleding vereist, maar het is wel wenselijk dat de kleding gemakkelijk zit en niet te warm is.

Algemene Dansante Vorming (Kleuterdans en Pré ballet)

Een roze ballet pakje (Danse d'Ariane Laura) met korte mouw en aan gerimpeld rokje, een roze maillot (Sansha T99 met voet) en roze balletschoentjes (Sansha tutu 4C) deze horen als een handschoen om de voet te passen. (Koop deze dus niet op de groei a.u.b.).

Klassiek Ballet, selectieklas en spitzen les (alleen lessen op maandag vanaf 17.00 en donderdag) .

Een zwart ballet pakje met hemd mouwtjes (Danse d'Ariane Ashra), een roze maillot(Sansha T 99, spitzen leerlingen: Sansha spitzen panty T 90), roze balletschoentjes (v.a. 10 jaar zijn dit split sole schoentjes Sansha Silhouette) en een roze taillebandje(Danse d'Ariane taillebandje).

Spitzen les vereist natuurlijk de spitzen, na fysiotherapeutische keuring worden deze op de balletschool door een gecertificeerd verkoopster verkocht.

Voor jongens: Witte tank-top (hemd met brede schouderband) zelf aanschaffen, zwarte wielrenbroek (Danse d'ariane-Rob) witte sokken(zonder logo's) en witte ballet schoenen (sansha Tutu 4C).

Voor volwassenen: strak zittende kleding naar keuze i.v.m het zien van de contouren van het lichaam echter niet met a-symmetrische prints.

Moderne dans

Een zwart ballet pak met hemd mouwtjes (Danse D'Ariane-Ashra), zwarte maillot (Sansha T96 zonder voet), zwart kort broekje (Danse D'Ariane 5501) en footundeez.

Jazzdance

Zwart ballet pak met hemd mouwtjes (Danse d'Ariane- Ashra), zwarte jazzbroek (Danse d'Ariane 5500 in kinder en volwassen maten),zwarte jazzschoentjes(met veter carou-split(kinderen) JZE 09 volwassenen ). (Geen sneakers i.v.m het gevoel met de grond en geen balletschoentjes).

Voor jongens: Zwarte tank-top zelf aanschaffen(hemd met brede schouderband), zwarte jazzbroek (Danse d'Ariane 5500 kinder en volwassen maten) en zwarte jazzschoentjes(met veter, carou split linnen kindermaten of JZE 09 leer volwassen maten).

Voor volwassenen: strak zittende kleding naar keuze i.v.m het zien van de contouren van het lichaam echter niet asymmetrisch (wel de juiste schoenen voor de les jazz JZE 09 of klassiek Sansha silhouette).

Streetdance

Zwarte jazzbroek zonder boord aan de onderkant , een zwart pak (Ashra) daarover een effen top kleur naar keuze en zwarte jazz sneakers (merk Skazz boomlight-canvas met split zool). Géén gewone sneakers i.v.m beschadigen van de vloer)

Voor jongens: Zwarte tanktop, zwarte jazzbroek zonder boord en zwarte jazz sneakers (merk Skazz boomlight). Geen gewone sneakers i.v.m beschadigen van de vloer).

Boys Only

Zwarte tanktop, zwarte joggingbroek en zwarte jazzsneakers (merk skazz boomlight). Geen gewone sneakers i.v.m beschadigen van de vloer).

Ambitiepakket

Alle kledingvoorschriften hierboven genoemd zijn van toepassing omdat de leerlingen van deze lessen tenminste 3 lessen uit deze lijst volgen.

Musical-theater les

In deze les is gemakkelijk zittende kleding en zwarte jazz schoenen (carou split kindermaten of JZE 09 volwassen maten)gewenst. Geen spijkerbroeken.

Haardracht

Losse haren kunnen erg hinderen tijdens de lessen. Als het haar in het gezicht valt is dit niet goed voor de houding. De docenten kunnen de nek en schouders niet goed zien en dus niet goed corrigeren. Als de leerlingen leren draaien kan het haar in de ogen komen en je kan eraan blijven hangen. Vandaar dat wij regels hebben voor de haardracht.

In alle klassieke balletlessen (dus ook de diverse kinderlessen) dient het lange haar, ook half lang, te zijn opgestoken in een knot.

op you tube staan diverse filmpjes met instructie voor een balletknot.

Haarnetjes houden het haar goed bij elkaar haarspelden van Bunheads zijn goede spelden om te gebruiken ze zijn er in diverse lengtes voor kort en halflang haar maar ook voor heel lang zwaar haar. speciale clips of schuifspelden in de kleur van het haar zijn te koop bij Kruidvat, Etos of Hema evenals elastiek in de kleur van het haar.

In alle moderne, jazz en streetdance lessen het haar in een paardenstaart.

Jongens met halflang haar moeten het haar dan ook in een staart dragen.

Sieraden

Sieraden kunnen jezelf en een ander tijdens de les beschadigen. Het kan stuk gaan en je kan het verliezen of vergeten.

Daarom is sieraden dragen tijdens alle danslessen niet toegestaan.